Etikett09-egna-berättelser
Läst 7333 ggr
sandraDeLuxe
2010-05-04, 11:58

Snart ger jag upp!

Jag gjorde en hallux valgus operation i mars 2009, dessvärre blev resultatet inte som man hoppats på. Innan operationen utfördes blev jag lovad att vara tillbaka på mitt arbete 6-8 veckor efter operationen, för det var så länge det skulle ta för skelettet att läka. Men skelettet vill inte läka, vilket innebär att läkningsprocessen inte fungerat som man hade hoppats på.

Något som medför daglig smärta, ibland svullnar foten upp och blir icke belastningsbar, som i sin tur medför att jag inte heller kan ha sko på foten, eller heller stödja på den.

Jag gjorde en MR-röntgen i oktober 2009 som visade att benet inte hade läkt ihop helt och jag blev inbokad för att träffa min läkare igen + en annan läkare. Den andre läkaren tyckte i sin tur att jag skulle träffa en fotspecialist i Göteborg då sex ögon såg bättre än fyra.

Jag blev uppsatt på väntelista till Göteborg men då dom hade så långa väntetider blev jag skickad till Halmstad för undersökning i mars 2010. Läkaren i Halmstad sa att vad han kunde se på MR-röntgen bilderna så var benet ihopläkt och jag skulle börja med en TNS-metod som skulle stöta på nerverna som troligen hade hamnat i kläm/hamnat fel.

Denna metod skulle ta ca 3 månader innan man kunde se ett resultat, och innan man kunde börja med denna metod så tog det mellan 4-6v innan man hittade rätt punkter. En ny operation var sista utvägen då det skulle vara stor chans att det bara skulle förvärra och att jag där med aldrig någonsin skulle bli bra.

Inte nog med allt så drog FK in min sjukpenning f r o m den 1 januari då deras läkare ansåg att jag inte var såpass sjuk/dålig att jag inte kunde jobba, även fast jag inte kunde gå tillbaka till min fasta tjänst. Jag blev hämvisad till att ta tjänstledigt och skriva in mig på AF. Och AF i sin tur anmälade mig till a-kassan. Som bara krånglar.

Jag har skickat in alla papper dom har begärt och lite till känns det som. Jag fick uppkastat i ansiketet för ett par veckor sedan att jag tydligen gjort ett lagbrott och nu ska bli återbetalningsskyldig, då man tydligen inte får vara helt sjukskriven samtidigt som man får a-kassa.

Men hur ska jag kunna vara helt sjukskriven när FK inte togtar intygen och nu dragit in min sjukpenning och skickat mig till AF?

I samma veva som jag fick besked från FK att jag inte längre skulle få sjukpenning och skulle skrivas in på AF så sökte jag min läkare och frågade hur jag nu gör med intyg, då dom svarar mig att du ska ha intyg från oss då du än inte är frisk och din process inte är färdig än.

Jag vet inte vad jag ska göra, vart jag kan vända mig, vad jag har rätt till osv utan nu känner jag bara att jag orkar inte mer, jag orkar verkligen inte. Jag känner mig som en överkörd padda och ser knappt något ljus i tunneln längre. Man måste verkligen vara frisk för att orka vara sjuk!

/SG

Mirjami-78
2010-05-09, 04:50
#1

Det är väldigt struligt med alla dessa regler som man ska följa och vad som gäller när och hur.

Kan du ex. genom din läkare få kontakt med en kurator?? De kan i såfall kanske hjälpa dig att reda ut detta hela "kaos" som har blivit runt dig.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

ivanhoe81
2010-05-10, 21:45
#2

det är så sjuka regler som af och fk har

det är i likhet med att de som vill jobba ska inte jobba medan att de som inte kan jobba ska ut och jobba mer än heltid

jag vill ut och jobba, men där anser arbetsförmedlingen att jag är för sjuk för att få jobb (jag klarar av att hålla på i ett garage 7 dagar i veckan utan krångel varför skulle jag vara för sjuk för att jobba, jo för att jag sa emot handläggaren på AF ett par gånger)

sedan har jag en kompis som knappt klarar gå, måste ta ögondroppar flera gånger om dagen vid fasta tidpunkter och har diabetes honom vill de ha ut på arbetsmarknaden på vad heter det nu då det är olika tidspass man går på, ja vilket som ett med 5 olika pass per dag

de är inte helt kloka och sedan verkar de inte ha sunt förnuft heller

M
2021-04-07, 12:13
#3

#0: Hej!
Jag har gjort en exakt lika operation som du på foten, och har nu problem med att foten sväller och att jag inte får på mig skor, och jag har då fått veta att skelettet inte läker i hop, jag undrar nu hur har de gott för dig, som jag förstår så är de ett tag sedan du gjorde din operation, har du blivit bra? vad blev gjort för att de skulle bli bra?

Upp till toppen