Svåra Tider

Tjej och killjourer

2012-08-13 16:48 #0 av: PiganX

Många människor mår dåligt utan att ha någon att prata med, men det som många glömmer bort bland alla tips om kuratorer, terapeuter och psykologer, är att det faktiskt finns tjej- och killjourer, och s.k "storasystrar".

Kill- och tjejjourer jobbar med att på olika sätt stötta och stärka unga människor, och de flesta som väljer att jobba där får göra det gratis. Det är alltså ingen som tjänar pengar på detta, utan de gör det mest för att hjälpa andra människor. De flesta jourer har chatt, telefon och mail som man kan höra av sig till.

Tjejzonen har något som kallas storasyster, vilket innebär att man kan få en äldre tjej som stöd. Det finns även något som kallas chattsyster, vilket innebär att man får chatta med en annan, äldre tjej 1 timme i veckan, upp till ett år.

Makea finns till för både tjejer och killar som behöver en hjälpande hand. På deras hemsida skriver dom "Vi vill finnas för alla ungdomar och vara ett stöd för dem. De kommer att kunna vända sig till oss med sina frågor eller när de behöver en vuxens stöd."

Något att tänka på är att man aldrig ska vara rädd att höra av sig till dessa jourer, eftersom de är till för att hjälpa andra människor. De som jobbar där kommer inte att döma dig, eller tycka att du är konstig som hör av dig.

Anmäl
2012-08-13 18:58 #1 av: [Älskamig]

Kan även tillägga att det finns flera tjejjourer som har storasystrar. Tjejzonen var inte den första! Den första jag hörde av mig till, ang. storasyster, var tjejjouren i Sollentunna. Flört Finns även storasystrar i Eksjö t.ex på deras tjejjour. Glad

Anmäl
2012-08-14 00:15 #2 av: PiganX

#1 Det hade jag faktiskt ingen aning om, det är just tjejzonens storasystrar och chattsystrar som jag hört talas om. Men tack för att du berättade, så att andra vet! Glad

Anmäl
2012-08-14 11:26 #3 av: [Älskamig]

No problemas Flört

Anmäl
2012-09-12 16:44 #4 av: PiganX

Putt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.